Title Image

Λογοθεραπεία

Λογοθεραπεία

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 • Ο Γιώργος είναι 4 ετών. Είναι δύσκολο να τον καταλάβεις όταν μιλάει. Oι ήχοι που παράγει δεν ακούγονται καθαρά και σωστά. Επιπλέον, τρώει μόνο συγκεκριμένα φαγητά.
 • Η Βίκυ είναι στο Γυμνάσιο. Έχει μαθησιακές δυσκολίες από τότε που ξεκίνησε το σχολείο. Η γραφή και η ανάγνωση την αγχώνουν και χρειάζεται επιπλέον χρόνο όταν γράφει διαγωνίσματα.
 • Ο Νίκος παθαίνει συχνά ωτίτιδες. Μιλάει δυνατά, μπερδεύει κάποιους ήχους/φθόγγους και μέσα στην τάξη δεν μπορεί να συγκεντρωθεί.
 • Προσκάλεσες τη φίλη σου για φαγητό. Το παιδί σου βλέπει τη φίλη σου να παίρνει ένα κουλουράκι και της λέει: ‘Καλύτερα να μην πάρεις αλλιώς θα χοντρύνεις κι άλλο’. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι το παιδί σου μπορεί να φερθεί με τέτοια αγένεια!
 • Μιλάς με τον οχτάχρονο ανιψιό σου για το καινούριο του παιχνίδι. Δυσκολεύεται να παραμείνει στο θέμα και αρχίζει να μιλάει για το αγαπημένο του βιντεάκι στο youtube. Δε σε κοιτάζει όταν μιλάει και τον πιάνει λογόρροια. Τελικά φεύγεις και σκέφτεσαι πόσο δύσκολο είναι να συζητήσεις μαζί του!
 • Ξέρεις το παιδί σου. Καταλαβαίνεις τι εννοεί όταν δείχνει την πόρτα. Την παρακολουθείς όταν παίζει. Θυμάσαι τι είπε και τι έκανε η μεγαλύτερή σου κόρη στην ίδια ηλικία. Είναι πιθανό να ρωτάς άλλους γονείς, συγγενείς ή τον/την παιδίατρο τι γνώμη έχουν για το πώς μιλάει. Μπορεί να σου απαντήσουν έτσι: ‘Κι ο γιος μου άργησε να μιλήσει αλλά τώρα δε βάζει γλώσσα μέσα!’! Γενικά όλοι σε καθησυχάζουν και πιθανόν έχουν δίκιο. Αν όμως δεν έχουν; Σκέφτεσαι: ‘Από πού να πάρω μια έγκυρη, επιστημονική γνώμη;’
 • Η κ. Μαρία έπαθε εγκεφαλικό. Μπορεί να λέει μόνο κάνα δυο λέξεις τη φορά. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει στο γιο της τι επιθυμεί και τι χρειάζεται. Δυσκολεύεται επίσης στο να ακολουθεί απλές οδηγίες.

Ο λογοπεδικός/λογοθεραπευτής υποστηρίζει το παιδί ή τον ενήλικα που αντιμετωπίζει δυσκολίες:

 • στο λόγο και την ομιλία τόσο στην αντίληψη όσο και στην έκφραση, δηλαδή φωνή, άρθρωση, ροή, μορφολογία, σύνταξη, σημασία
 • στην επικοινωνία δηλαδή στο πώς να χρησιμοποιεί τη γλώσσα με διαφορετικούς ανθρώπους σε διαφορετικές συνθήκες
 • στη μαθησιακή του επίδοση
 • στη σίτιση και κατάποση
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Βοηθώντας λοιπόν στην επίλυση και διαχείριση όλων των παραπάνω, η λογοθεραπεία καθιστά το παιδί ή τον ενήλικα ικανό να προσλαμβάνει και να προσφέρει ερεθίσματα και γνώσεις, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενσωμάτωσή του στη μικρή αλλά και στη μεγάλη κοινωνία στην οποία ο καθένας από εμάς ανήκει.

ASHA-American Speech-Language-Hearing Association

Οι Υπηρεσίες μας

Τέλος, εξίσου σημαντική είναι και η συνεργασία των γονιών με τους ειδικούς, θεραπευτές και δασκάλους.

Δηλαδή το να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με το τι κάνει το παιδί στο σπίτι έτσι ώστε να βοηθηθεί, να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και να απολαμβάνει όλα αυτά που το περιβάλλον του προσφέρει.

manager